Υπολογιστής Κλίμακας CHA₂DS₂-VASc

Εισαγάγετε τους παράγοντες κινδύνου για την κλίμακα CHA₂DS₂-VASc και τον κίνδυνο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  1. Εισαγάγετε τις τιμές σας στα παραπάνω πεδία.
  2. Πατήστε "Υπολογισμός" για να δείτε το αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το "Κοινοποίηση" για να στείλετε το αποτέλεσμά σας.

Σχετικά με αυτόν τον υπολογιστή

Το σκορ CHA₂DS₂-VASc αθροίζει βαθμούς για συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (1), υπέρταση (1), ηλικία ≥75 (2), σακχαρώδη διαβήτη (1), προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο/παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο/θρομβοεμβολή (2), αγγειακή νόσο (1), ηλικία 65-74 (1) και γυναικείο φύλο (1), παράγοντας ένα σκορ 0-9 που διαβαθμίζει τον ετήσιο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή.

Οι καρδιολόγοι, οι νευρολόγοι και οι ιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας χρησιμοποιούν το σκορ, που υποστηρίζεται από μείζονες καρδιολογικές κατευθυντήριες οδηγίες (ESC, ACC/AHA), για να αποφασίσουν αν ο κίνδυνος εγκεφαλικού ενός ασθενούς είναι αρκετά υψηλός ώστε να δικαιολογεί μακροχρόνια από του στόματος αντιπηκτική αγωγή (βαρφαρίνη ή DOAC) έναντι καμίας αντιθρομβωτικής θεραπείας, σταθμίζοντάς το μαζί με ένα ξεχωριστό σκορ κινδύνου αιμορραγίας όπως το HAS-BLED.

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Μπορείτε να επιλέξετε έως 3 αντιδράσεις.

Σχόλια

  • Γράψτε το πρώτο σχόλιο.

Δημοφιλείς υπολογιστές

Όλοι οι υπολογιστές