Calculator al scorului APGAR

Află scorul APGAR al unui nou-născut.

Cum se folosește

  1. Introduceți valorile necesare în câmpuri.
  2. Apăsați „Calculează” pentru a vedea rezultatul.
  3. Copiați sau distribuiți rezultatul cu butonul „Distribuie”.

Despre acest calculator

Scorul APGAR evaluează starea unui nou-născut pe baza a cinci semne — aspect (culoarea pielii), puls (frecvența cardiacă), grimasă (iritabilitate reflexă), activitate (tonus muscular) și respirație — fiecare notat cu 0, 1 sau 2, pentru un total de la 0 la 10. Se evaluează de obicei la 1 minut și din nou la 5 minute după naștere, scorul de la 5 minute având o pondere mai mare pentru prognosticul pe termen lung; un scor scăzut care se îmbunătățește între cele două verificări are, în sine, semnificație clinică.

Conceput de anestezista Virginia Apgar în 1952, scorul oferă personalului din sala de nașteri — medici obstetricieni, moașe și asistente de neonatologie — o modalitate rapidă și standardizată de a decide dacă un nou-născut necesită resuscitare imediată sau monitorizare suplimentară, fără a aștepta rezultatele de laborator. Rămâne unul dintre primele lucruri consemnate la fiecare naștere în practica obstetricală modernă, deși este un instrument rapid de screening, nu un diagnostic.

A fost util?

Puteți alege până la 3 reacții.

Comentarii

  • Fii primul care comentează.

Calculatoare populare

Toate calculatoarele